Wie helpt mee met het oprichten van een zwerfvuilbrigade?

Zwerfvuil, weg ermee!
De afgelopen maanden zijn er in Huissen, Haalderen, Bemmel en Doornenburg Zwerfvuilbrigades opgericht. Dit zijn groepen van circa 10 vrijwilligers die maandelijks op een vast moment een rondje dorp en omgeving wandelen en daarbij zwerfvuil opruimen. Het vuil wordt dan vervolgens door de gemeente afgevoerd. Dit wordt ervaren als een nuttige en gezellige activiteit.

Ook in Angeren willen we van het zwerfvuil af en een Zwerfvuilbrigade oprichten. Dit houdt in dat je maandelijks of tweemaandelijks circa 1,5 uur met een groep door een deel van Angeren en omgeving wandelt en zwerfvuil opruimt. Er wordt een app-groep aangemaakt, waarop je aangeeft wanneer en waar je zwerfvuil wilt ruimen. De gemeente zorgt voor prikstokken en de afvoer van het afval. De SASA ondersteunt dit initiatief van harte en nodigt de deelnemers uit om mee te doen.

Sinds vorig jaar staan er in de natuurgebieden bij de Linge en de Polder Jutbakken, waarin al heel wat zwerfvuil belandt. Wie weet is dit een vervolgstap om Angeren nog mooier te maken!
Heb je interesse om 1,5 uur per maand of per twee maanden aan dit goede doel te besteden?
Stuur dan een mailtje naar info@angerenduurzaam.nl of voorzitter@sasa-angeren.nl.