Voorstellen

Angeren Duurzaam? Wie en wat is dat?

Wij zijn Iris Giesen en Dianne Smits, twee inwoners van Angeren en we zijn ons erg bewust van de invloed van de mens op de wereld. We willen onze milieu-impact laag houden en daarmee helpen om de wereld ook voor de generaties na ons mooi te houden.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want waar begin je?

In een klein dorp is dat minder makkelijk dan in een stad waar al veel duurzame initiatieven zijn. En dat is onze drijfveer geworden. Want ook in een dorp als Angeren kun je proberen duurzaam te leven. We zijn sinds 2017 allerlei acties gestart om Angeren te verduurzamen.

Voorbeelden:

  • Stimuleren van Dorpshuis Angeren om het gebouw energiezuiniger te maken en zelf energie op te wekken met zonnepanelen.
  • Stimuleren van Basisschool Marang om zuiniger met energie om te gaan en de zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Samen te kijken naar de afvalstromen.
  • Vergroten van bewustwording met betrekking tot duurzaamheid van de leerlingen van Marang.
  • Bedenken en realiseren van Jutbakken in Angeren of zelfs gemeente Lingewaard, met twee doelen: de natuur wordt schoner en mensen worden bewust dat iets kleins het verschil kan maken. Iedereen kan iets bijdragen om de wereld mooi te houden.

Deze acties hebben al hele mooie resultaten opgeleverd. En dat smaakt naar meer!

Waarom deze website?

Angeren Duurzaam wordt pas een succes als het wordt gedragen door de inwoners van Angeren. Mede via deze site willen we iedereen graag op de hoogte houden van nieuwe mogelijkheden om zelf ook je duurzame steentje bij te dragen.