Opening Jutbakken in Angerense Polder

Zwerfvuil in Angeren is binnenkort verleden tijd als het aan de initiatiefneemsters van de Jutbak ligt. De Jutbak is namelijk de oplossing! De Jutbak is het best te omschrijven als een grote afvalbak waaraan lege jutzakjes hangen. Iedereen die mee wil helpen tijdens zijn wandeling, kan daar een zakje pakken en tijdens het wandelen het zwerfvuil meenemen en bij terugkomst in de Jutbak gooien. Zo kunnen we samen onze mooie natuur schoon houden!

De eerste Jutbak is in april geplaatst bij de Linge, en dat is een groot succes. De omgeving van de Linge is stukken schoner, en wandelaars vinden het leuk om hun wandeling te combineren met het jutten van zwerfvuil.

Daarom heeft de gemeente nu, in overleg met betrokken Angerenaren besloten om ook in het natuurgebied De Angerense Polder twee Jutbakken te plaatsen. Nu is het dus mogelijk om te wandelen van Jutbak naar Jutbak. Een Jutbak komt bovenaan de dijk, bij de oprit Molenstraat. De tweede Jutbak komt in de polder bij het weggetje naar de strandjes. Bij de strandjes wordt veel vuil achtergelaten. Als bezoekers van de strandjes hun afval voortaan in de Jutbak doen, blijven de strandjes mooie plekken om te genieten van de Angerense Polder.

Opening zondag 9 september

De Jutbakken worden geopend op zondag 9 september. Iedereen is van harte uitgenodigd om 15.30 bij de Jutbak bovenaan de dijk, bij de oprit Molenstraat.

Vanuit daar wandelen we al juttend naar de Jutbak in de polder.  Vervolgens vindt er een gezellige borrel plaats op Landgoed de Brouwketel. Speciaal voor de kinderen is hier ook een luchtkussen aanwezig.

In de Brouwketel vindt dan tevens de expositie plaats van de Historische Kring Angeren in het kader van Open Monumentendag. De expositie staat in het teken van de Brouwketel en haar bewoners door de eeuwen heen.

Wil je meer informatie over de Jutbak? Neem contact op met Iris Giesen of Dianne Smits via info@angerenduurzaam.nl.